• alt text

  • alt text

  • alt text

  • alt text

College Farm

Oxfordshire
2005 - 2006
-

The clients wanted to create additional spaces to transform their converted stone barn in which they had lived for several years into a more complete house. In its existing form, It consisted of a double height living space with a low ceilinged kitchen at one end with bedrooms above. It lacked an entrance. An autonomous formed single storey living space was added with an entrance hall and ancillary space, mediating between the new building piece and the existing stone volume. The distinct pavilion like room, its form responding to the landscape, was constructed as a bespoked steel frame with timber substructure and external facings. Its light construction was intended to express its independence and maintain the integrity of the stone barn.The new room adds to the family's inhabitation.creating a living space in which to enjoy the verdant, richly planted and orchard like parts of the garden and views towards the landscape and river valley beyond.

 



Year: 2005–2006
Location: Oxfordshire
Client: Private client
Project Status: Built

Photo : David Horowitz