• alt text

  • alt text

  • alt text

  • alt text

  • alt text

  • alt text

  • alt text

Branksome Beach

Restaurant bar and café
Dorset
2002 - 2003
-

Branksome Beach is the conversion and extension of an existing 1930s English art deco building on the seafront promenade, which was originally built as a public swimming pool and solarium and had subsequently been used as a self service café. The existing shell has been gutted and refitted with a ground floor restaurant and shop and a first floor bar. The failing timber conservatory has been replaced with a modern steel and glass structure with a roof terrace at first floor. The work which ranged from structure and reservicing to the complete internal fitting out involved a large team of consultants and contractors working together intensely on a scheme which was fast track, complex and difficult because of the extreme environment of the building’s location. The project’s successful realisation depended on the teamwork needed to develop the construction in detail and the resolution of problems associated with the demands of its situation and use. The outcome is a highly attractive new restaurant which takes advantage of its seafront position to draw a wide enthusiastic clientele.




 

Year : 2002 - 2003
Location: Dorset
Client: Banquets Group
Project status: Built
Collaborators: BGS Architects